carlabernard.reismee.nl

Elst - Kiel

Dinsdag, 9 juni 2015, 16 half bewolkt later zonnig, 500 km

We hebben de auto volgeladen en rond 8.00 uur zijn we met de reis begonnen. Via het mooie Twente( en gelukkig zonder files) verlieten we Nederland om koers te zetten naar Kiel. Tot Hamburg verliep de reis erg voorspoedig. Het was erg rustig en op enkele verdwaalde reeën was er niet zoveel te zien. Bij Hamburg werd het drukker omdat men op verschillende plaatsen met de weg bezig was. Daarbij waren steeds stukken van zo’n 10 kilometer veranderd in een “Baustelle” waar met geringe snelheid gereden moest worden. Alleen net buiten Hamburg gaf dat even wat vertraging maar verder konden we lekker op schieten. Dat gaf als resultaat dat we al om 14.00 in Kiel waren terwijl het inschepen pas om 17.00 uur begon. De zon deed inmiddels stevig zijn best en we hebben eerst een bezoek gebracht aan de mooie oude stad van Kiel. Op een terrasje hebben we lekker het begin van de vakantie ingeluid met een stuk gebak en koffie. Rond 16.00 zijn we weer terug gelopen naar de haven waar we onze tickets op konden halen. Precies om 17.00 begon het inschepen. In no time hadden we de auto op een van de dekken geparkeerd en konden we naar onze hut lopen. Deze lag op het 9e dek, terwijl het zonnedek op de 11e was. We hebben de spullen in de hut gelegd en zijn op het zonnedek gaan kijken hoe het inschepen verder verliep. Rond 18.00 uur konden we aan tafel. Op het zevende dek was het restaurant. We kregen een tafel aan de raamzijde. Het eten was in buffetvorm. Er was zoals te verwachten was veel vis, maar ook vlees. We lieten het ons heerlijk smaken. Om precies 18.45 vertrok de boot.We voeren eerst een heel stuk achteruit voordat de boot ruimte genoeg had om te keren. Daarna voeren we de haven uit langs verschillende kleine pittoreske dorpjes. Overal zag je de typische Duitse strandstoelen op de stranden staan. Ondanks het zonnetje werd het nu wel frisser.Daarom zijn we weer naar binnen gegaan.

De foto's staan onder het tabblad foto's boven aan deze bladzijde.

Brigitte

Goede reis en fijne vakantie!
X Brigitte

Han

Dat het maar weer een mooie reis mag worden! Fijne vakantie.

Eric

Fijne vakantie en veel leuke belevenissen toegewenst vrg

Eric

silvia

fijne vakantie x

Monique

Goede reis ! Veel plezier samen

Rita

reis alvast met jullie mee, wij hebben het plan voor volgend jaar! Geen last van zeeziekte? Geniet ervan!

Ronald en Angela

Fijne vakantie. Geniet ervan!

Carin

Leuk weer een reisverhaal! Geniet van jullie vakantie.

Jet Kersten

Geniet weer mateloos en maak mooie herinneringen voor later! Goede reis.