Laatste dag Siem Reap
Zaterdag, 17 december 2011, zonnig, 32
Op onze laatste vakantiedag hebben we lekker geluierd bij het zwembad. Het was een prachtige dag met een strak blauwe lucht. Pas in de middag kwamen er enkele wolkjes binnen drijven. We hebben een tuk-tuk opgezocht om buiten de stad een zonsondergang te kunnen bekijken. We konden niet naar de plaats van gisteren omdat je daarvoor weer een dagkaart voor de tempels nodig hebt. We reden in westelijke richting. Net buiten het centrum was er van een weg nog nauwelijks sprake. We reden over rode klei die nat was gespoten om het stof tegen te gaan. Er waren alleen maar hutjes.
Het is schrijnend om te zien dat richting Angkor Wat er verzorgd en schoon uitziet en zodra je maar even een andere kant op rijdt je ziet hoe de mensen werkelijk leven. De chauffeur had er goed de gang in want hij wilde op tijd zijn voor de zonsondergang. We reden het laatste stuk door rijstvelden. Deze hadden met de laatste overstroming helemaal onder water gestaan. We reden naar een haventje. Daar konden we op een boot stappen om de zonsondergang vanaf het water te bekijken. Dat kostte dan wel $ 40. We hebben hiervoor gepast en hebben in het dorp een plekje opgezocht om de zon onder te zien gaan.
Het was inderdaad een stuk fraaier gezicht als gisteren, ook al waren er nu ook weer kleine wolkjes rond het gebied waar de zon de aarde raakte. We hebben toch mooie foto’s kunnen maken met dank aan de plaatselijke vissers.
We reden in een stuk rustiger tempo terug. Voordat we weer in Siem Reap terug waren was het donker.
We hebben gedineerd en zijn daarna de night market nog een keer opgelopen. Daar hebben we een voetmassage laten doen. Voet dekte niet helemaal de lading want zowel de voeten, benen, armen, schouders en rug werden stevig onderhanden genomen maar het voelde wel erg plezierig en ontspannend.
Hierna zijn we teruggegaan naar het hotel om voor de laatste keer de koffers in te pakken en te kijken of alles past voor de terugreis.
Wat zien die lampjes op het water er speciaal uit! Hele fijne terugreis.